Polityka prywatności

Prywatność i bezpieczeństwo każdego, kto odwiedza moją stronę, traktuję jako wartości nadrzędne, dlatego dokładam wszelkich starań, aby chronić pozostawiane tu dane osobowe. Oznacza to, że nie udostępniam adresów mailowych ani żadnych innych informacji podmiotom zewnętrznym, nie zbieram ich i nie kataloguję. Podane dobrowolnie dane osobowe są potrzebne wyłącznie do nawiązania współpracy dotyczącej copywritingu i do tego się ograniczają. Jeśli chcesz wiedzieć więcej na temat Polityki Prywatności, zapraszam do dalszej lektury.

Polityka prywatności i plików cookies strony internetowej dorotaczernicka.pl

Na początek: POSTANOWIENIA OGÓLNE

Stronę administruję osobiście: Dorota Czernicka, Lublin (20-383), ul. Nektarowa 20 NIP 712-307-13-37

Wszelkie zgromadzone dane osobiste przetwarzam zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dn. 27.04.2016

Życie na ziemi to stała zmienna, dlatego zaznaczam swoje prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

W razie jakichkolwiek pytań o przetwarzanie i ochronę danych osobowych, polecam kontakt mailowy.

Do sedna: POSTANOWIENIA SZCZEGÓŁOWE

W jaki sposób strona dorotaczernicka.pl zbiera dane?

Dane są zbierane na dwa sposoby:
poprzez dobrowolne wypełnienie formularza kontaktowego,
automatycznie, za pośrednictwem plików cookies, którymi zarządzasz w przeglądarce swojego komputera.

W jakim celu zbieram dane?

Świadczenie usług copywritingu i content marketingu, może wymagać przekazania Twoich danych osobowych. Pobrane dane traktuję jako poufne i wykorzystuję wyłącznie w celu nawiązania i utrzymania współpracy. Wypełniając formularz kontaktowy na mojej stronie, dobrowolnie przekazujesz imię, nazwisko, e-mail, numer telefonu i wszelkie inne informacje, którymi chcesz się podzielić – dzięki temu możemy zacząć działać.

Pliki cookies przynoszą obopólne korzyści. Użytkownikom Internetu pozwalają łatwiej korzystać ze stron WWW, w tym z mojej strony. Dla mnie to sposób na udoskonalenie niniejszej witryny, pod względem struktury i zawartości. Ciasteczka są dobre, wszyscy o tym wiemy 🙂

Jak chronię dane osobowe?

Nie musisz się niczego obawiać. Szanuję Twoją prywatność! Przekazane dane osobowe są u mnie bezpieczne, nie udostępniam ich podmiotom trzecim bez Twojej zgody. Postępuję według przepisów prawa, w tym zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO).

Jak długo przechowuję dane osobowe?

Jeśli podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy, dane osobiste przechowuję do końca czasu jej trwania, po czym archiwizuję je do końca okresu przedawnienia roszczeń (w zależności od 2-6 lat).
Jeśli chodzi o pliki cookie, to od Ciebie zależy jak długo je przechowuję. W każdej chwili możesz zablokować ciasteczka.

Na zakończenie: TWOJE PRAWA

Masz prawo do wglądu, kontrolowania i poprawiania własnych danych,
Masz prawo do zarządzania plikami cookies na swoim komputerze.
Masz prawo do informacji. Jeśli chcesz omówić kwestie nieuregulowane niniejszą Polityką Prywatności, napisz: kontakt@dorotaczernicka.pl